Infoixmàtic: Converteix-te en poeta de la mà de J. V. Foix

Infoixmàtic: Converteix-te en poeta de la mà de J. V. Foix

Què és?
Infoixmàtic és un programa informàtic que sorgeix de les ments d’Antoni Clapés (@aclapesf) i Víctor Sunyol (@victorsunyol), i que desenvolupa Joan-Anton Càrdenas.

 

infoixmatic_g

 

Infoixmàtic et converteix en poeta!?: crea un poema de forma automàtica a partir dels versos del poemari Sol, i de dol, de J. V. Foix. Tria la combinació de rimes de quartets i tercets, els mots rima i… llegeix el teu poema.

 

Origen

1993: es presenta Infoixmàtic pel centenari del naixement del poeta.
1994: es mostra en l’exposició “J.V. Foix, investigador en poesia i amic de les arts”, a la Sala Sant Jaume de Barcelona de la Fundació “la Caixa”.

Des d’aleshores, no havia estat accessible al públic.

 

Primer exemple de literatura electrònica

Infoixmàtic fou un projecte molt innovador, d’allò que avui en dia en diem “literatura electrònica”. Probablement és el primer exemple reeixit en la nostra literatura.

Ara bé, aquest joc lúdic, combinatori i literari no és nou. Recordem els Cent mille milliards de poèmes de Raymond Queneu, un poemari en paper amb versos separats que permet crear el teu propi poema.

 

Versió actual
La versió actual és exactament la mateixa que es va crear el 1993. Gràcies al desevolupament tecnològic https://js-dos.com/, de @caiiiycuk, ha estat possible que hi puguem accedir a Infoixmàtic des de qualsevol navegador web.

 

La història del projecte

 

Al voltant de J. V. Foix
– TVE Catalunya Crear i viure

– Jordi Parramon: El sonet segons J. V. Foix. Anàlisi mètrica de Sol, i de dol
Entrevista a J. V. Foix (a Reduccions)
FESTFOIX: 25 anys amb/sense J. V. Foix
Fundació J. V. Foix

Be Sociable, Share!

About the Author