Activitat a l’aula: fer un llibre digital amb Booktype

Activitat a l’aula: fer un llibre digital amb Booktype

Booktype és una plataforma gratuïta i de de codi obert que permet la creació de llibres electrònics (en format pdf, epub, mobi, odt o html), tant per imprimir com per consular en un lector digital (iPad, Kindle, Nook), que també pot ser integrat a Amazon, iBooks, Lulu.com, etc. Aquesta eina permet la generació de publicacions, tant a nivell individual com en col·laboració, sense límit de participants, a través d’una interfície web molt fàcil d’usar. Un altre tret notable és que permet una fàcil importació de continguts, capítols i llibres complets d’altres fonts per a la seva reutilització o combinar la informació. A la seva web, posa a disposició de l’usuari un manual en espanyol i diversos exemples.

Es podrà proposar als estudiants que editin els textos digitals propis en l’idioma de l’aula de llengua i literatura utilitzant Booktype. Podran dur a terme, en grups reduïts, històries, glossaris de termes, textos enciclopèdics, poemes, etc. Per fer això, primer de tot, hauran de determinar quin text volen crear i obrir un document nou a Booktype. Posteriorment, tots els membres del grup podran participar en l’edició, intervenir tant en el resultat com en els aspecter ralcionats amb el disseny i la presentació.

El professor pot aconsellar els estudiants en es aspectes de caire tecnològic i artístic, així com supervisar la correcció dels textos.

Booktype, the open source publishing platform. from Sourcefabric on Vimeo.

FONT: Educared

http://noticiasusodidactico.educared.org/blog/2012/03/15/booktype-lengua-y-literatura-digital/
Be Sociable, Share!

About the Author