Història de la paraula ‘electronic literature’

Història de la paraula ‘electronic literature’
Quina és la denominació correcta “literatura electrònica”, “literatura digital”…? Potser totes fan sentit i són sinònimes? O fan referència a tipologies de literatura diferent?
És cert, en el camp de la literatura impregnada de bits, un dels primers esculls que es pot trobar el nouvingut a aquesta tipologia de creació literària és el de la denominació. Han estat moltes (i seu que n’apareixeran més), tal com apuntava en la Introducció a la literatura digital.
Jill Walker Rettberg <http://jilltxt.net>, professor de cultura digital en la University of Bergen <http://www.uib.no/en>, vincula el naixement del terme “electronic literature” al de l’Electronic Literature Organization <eloeloelo>. A The history of the term “electronic literature” <http://jilltxt.net/?p=2665>,  Jill Walker Rettberg ofereix la gràfica de l’ús (de l’aparició) dels termes “hypertext fiction”, “electronic literature”, “digital literature”, “digital poetry” i “e-poetry” en llibres publicats entre el 1985 i el 2008, així com una visió històrica del sorgiment i evolució del concepe.

Quina és la denominació correcta “literatura electrònica”, “literatura digital”…? Potser totes fan sentit i són sinònimes? O fan referència a tipologies de literatura diferent?

És cert, en el camp de la literatura impregnada de bits, un dels primers esculls que es pot trobar el nouvingut a aquesta tipologia de creació literària és el de la denominació. Han estat moltes (i segur que n’apareixeran més), tal com apuntava en la Introducció a la literatura digital.

Jill Walker Rettberg, professor de cultura digital en la University of Bergen, vincula el naixement del terme “electronic literature” al de l’Electronic Literature Organization. A The history of the term “electronic literature”,  Jill Walker Rettberg ofereix la gràfica de l’ús (de l’aparició) dels termes “hypertext fiction”, “electronic literature”, “digital literature”, “digital poetry” i “e-poetry” en llibres publicats entre el 1985 i el 2008, així com una visió històrica del sorgiment i evolució del concepe.

Be Sociable, Share!

About the Author