Intercanvi de papers: editorials, distribuïdores i llibreries

Intercanvi de papers: editorials, distribuïdores i llibreries
Si ens preguntem “On comprar llibres?”, la resposta és clara: a la llibreria. I si ens preguntem “On comprar llibres electrònics?”; potser la resposta no és tan senzilla.
En l’àmbit del paper, el llibre l’edita una editorial, el ven una llibreria i el trànsit de l’editorial a la llibreria es realitza mitjançant la distribuïdora. Ara bé, en el llibre electrònic la diferència entre aquests tres actors (editorial-distribuïdora-llibreria) no és sòlida. En alguns casos les distribuïdores de llibres digitals també ofereixen serveis de digitalització.
Per exemple:
– Edi.cat, “una xarxa d’editors independents catalans fundada per Angle editorial, Bromera edicions i Cossetània edicions que han creat una aliança per la promoció conjunta dels seus catàlegs, impulsar nous projectes i promoure la innovació en el món editorial”, segons diuen. Us espai a internet on aquestes editorial ofereixen els seus llibres digitals de forma conjunta. Per tant, les editorials distribueixen els seus llibres i els venen directament al lector.
– 36L Books es crea com a distribuïdora editorial digital, tot i que en la cartera de serveix ofereix (a més de la distribució de continguts digitals proporcionats per editorials als punts de venda online), la conversió d’arxius i la col·laboració en el desenvolupament i gestió de punts de venta online. És a dir, a més de distribuïdora, és editora i ofereix serveis digitals per a la venda.
I molts d’altres, com Amazon que s’ha consolidat com a distribuïdora, llibreria i… editora.
L’evolució en el control de les activitats (i els modes) d’edició, distribució i venda conformaran la realitat del sector del llibre electrònic.

Si ens preguntem “On comprar llibres?”, la resposta és clara: a la llibreria. I si ens preguntem “On comprar llibres electrònics?”; potser la resposta no és tan senzilla.

En l’àmbit del paper, el llibre l’edita una editorial, el ven una llibreria i el trànsit de l’editorial a la llibreria es realitza mitjançant la distribuïdora. Ara bé, en el llibre electrònic la diferència entre aquests tres actors (editorial-distribuïdora-llibreria) no és sòlida. En alguns casos les distribuïdores de llibres digitals també ofereixen serveis de digitalització.

Per exemple:

Edi.cat, “una xarxa d’editors independents catalans fundada per Angle editorial, Bromera edicions i Cossetània edicions que han creat una aliança per la promoció conjunta dels seus catàlegs, impulsar nous projectes i promoure la innovació en el món editorial”, segons diuen. Us espai a internet on aquestes editorial ofereixen els seus llibres digitals de forma conjunta. Per tant, les editorials distribueixen els seus llibres i els venen directament al lector.

36L Books es crea com a distribuïdora editorial digital, tot i que en la cartera de serveix ofereix (a més de la distribució de continguts digitals proporcionats per editorials als punts de venda online), la conversió d’arxius i la col·laboració en el desenvolupament i gestió de punts de venta online. És a dir, a més de distribuïdora, és editora i ofereix serveis digitals per a la venda.

I molts d’altres, com Amazon que s’ha consolidat com a distribuïdora, llibreria i… editora.

L’evolució en el control de les activitats (i els modes) d’edició, distribució i venda conformaran la realitat del sector del llibre electrònic.

Be Sociable, Share!

About the Author