El Tractat dels Pirineus de 1659, en català

El Tractat dels Pirineus de 1659, en català

La Secció Històrico- Arqueològica de l’Institut d’Estudis Catalans ha publicat, per primer cop en català, El Tractat dels Pirineus de 1659, traduït per Mercè Comas i amb una introducció a cura d’Òscar Jané.

El volum permet observar la importancia europea del Tractat dels Pirineus, pel qual els territoris de la Catalunya del Nord van ser annexionats a França (el Rosselló, el Conflent, el Vallespir, mitja Cerdanya i el Capcir).

Com a introducció a la importancia del text podeu llegar els estudis següents:

– Eva Serra: “El Tractat dels Pirineus 350 anys després”

– Eva Serra: “El Tractat dels Pirineus: una visió general i una introducció als articles relatius a Catalunya”

Be Sociable, Share!

About the Author