CLARIN: recerca lingüística de qualitat

CLARIN: recerca lingüística de qualitat

Navegueu pel web del projecte CLARIN, en el qual col·labora l’Institut Universitari de Lingüística Aplicada de la Universitat Pompeu Fabra, col·labora amb el projecte CLARIN, entre d’altres, per integrar recursos i eines lingüístiques en i per a la llengua catalana.

CLARIN (Common Language Resources and Technologies) és un projecte de col·laboració europea amb l’objectiu de donar accés genèric a col·leccions de dades lingüístiques (textos, enregistraments multimèdia, diccionaris, etc.) i facilitar-ne l’ús a la xarxa d’eines d’anàlisi i explotació d’aquestes dades creant sistemes complexos virtuals.

Amb aquest objectiu, CLARIN desenvoluparà en una estructura de xarxa Grid, i gràcies a tecnologia de serveis web i de web semàntica, una única interfície d’accés a dades i als instruments d’anàlisi, així com a processadors i altres serveis necessaris. Aquesta interfície facilitarà l’ús a investigadors de diferents àmbits d’humanitats i ciències socials sense haver de conèixer les tecnologies implicades.

[Font: http://clarin-es.iula.upf.edu/cat/]

Be Sociable, Share!

About the Author