Kate Millett a Barcelona

Kate Millett a Barcelona

SexualPolitics1971kmEl 22 de març podrem gaudir en viu de Kate Millett, autora clau de la teoria feminista moderna, a les 19 h, a l’Espai Francesca Bonnemaison (c. Sant Pere més Baix, núm. 7), Barcelona.

Reconeguda mundialment per Política sexual (Sexual Politics, 1970), on planteja el vessant polític del sexe. Com la política influencia les relacions quotidianes i, per tant, les relacions de poder entre homes-dones. Els rols sexuals serien una conseqüència de les distribucions del poder (polític) gestionat pels homes, que, a més, s’han establert com a naturals i perennes.

Per començar a obrir boca abans de poder escoltar-la, llegiu el prefaci i els primer exemple a partir de Sexus, de Henry Miller.

Política sexual també és una obra cabdal des del punt de vista de la teoria literària, ja que Millett decideix analitzar (donar exemple de) les relacions sexuals mitjançant l’estudi d’obres literàries contemporànies. Unes anàlisis que serviran tant per denunciar el funcionament dels ros sexuals assumits com per aportar a l’anàlisi literària una nova perspectiva, una nova posició des d’on llegir i interpretar els textos.

Inscripccions

Kate Millett a Wikipedia

Be Sociable, Share!

About the Author